Editorial

Atemptat intolerable a Nova Zelanda

Nova Zelanda, un dels països amb els índexs de benestar social més alts de tot el món, va quedar commocionat ahir per l’atac terrorista sagnant en dues mesquites de la ciutat de Christchurch, que va deixar 49 víctimes mortals i nombrosos ferits, en una nova mostra de terror que no hauria de deixar indiferent a ningú arreu del planeta. La participació d’almenys un reconegut militant d’extrema dreta en l’atac deixa en evidència que el terrorisme d’origen supremacista i xenòfob és al darrere de l’atemptat, en una nova mostra d’intolerància i menyspreu cap a la vida humana, com ja ho ha demostrat en altres agressions similars els últims temps. La sang freda amb què va actuar el terrorista ahir també ens hauria de fer reflexionar sobre com l’odi i la manca d’educació poden portar alguns homes a actuar contra els seus iguals realment com si la vida d’aquests no tingués cap valor. Actituds que, malauradament, ja hem vist massa cops al llarg de la història.

L’augment dels moviments d’extrema dreta arreu del món, supremacistes i racistes, ens hauria de preocupar a tots, però, sobretot, hauria de moure la societat i a tots aquells que se senten demòcrates a rebutjar-los i a denunciar-los. Tot el contrari del que fan sovint alguns mitjans de comunicació i alguns partits polítics que blanquegen aquests moviments o amb els quals fins i tot hi fan pactes de govern. El món no pot permetre’s tornar enrere en les polítiques de llibertat i tolerància en què ha avançat els últims decennis. Els atemptats més sagnants com el d’ahir no ho aconseguiran. Però l’extrema dreta ha de saber que té el pas barrat i que la democràcia no tolerarà cap atac i que els castigarà amb tota la contundència que calgui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia