Editorial

El ‘Brexit’ segueix en la incertesa

El mateix dia que la Gran Bretanya havia de trencar les “feixugues cadenes” que la uneixen amb la Unió Europea i recuperar la llibertat “perduda” –així ho veien molts britànics que ho van votar majoritàriament fa tres anys–, el ‘Brexit’ segueix en la incertesa més total, una inseguretat que té amb l’ai al cor milers de persones i empreses, i que el Parlament i el govern britànic han estat incapaços d’aclarir després de centenars d’hores de debats inacabables.

Ahir, els parlamentaris van tombar, i ja van tres cops, l’acord assolit per la primera ministra, Theresa May, amb la Unió Europea. Uns perquè el consideren massa suau i d’altres per tot el contrari, perquè troben que abocaria el país a un aïllament comercial i polític del tot inacceptable. En tot cas, les diferents parts han mostrat una incapacitat total durant mesos per fer efectiva la voluntat expressada pel poble a les urnes. Uns desacords que deixen en evidència el que tothom sap des de fa mesos, que hi ha una majoria rellevant en la política britànica –i també en el món empresarial– que renega d’aquella decisió popular i que, davant l’abisme del ‘Brexit’, ho ha intentat tot, i persisteix encara a obstaculitzar-lo.

Malgrat tot, no som pas encara al final del camí, i la setmana entrant tornarà a haver-hi negociacions i noves votacions per evitar, primer, un ‘Brexit’ dur a partir del 12 d’abril, data marcada per la Unió Europea, i en segon terme, per intentar treure l’entrellat definitiu de tot plegat. Una solució que, a hores d’ara, és més oberta que mai i que va des d’una nova pròrroga amb participació obligada en les eleccions europees del 26 de maig vinent a, fins i tot, unes eleccions generals o un nou referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia