Editorial

Paroxisme repressor en la fiscalia

L’acusació de la fiscalia contra 28 dels imputats pel referèndum de l’1-O de formar part d’una organització criminal demostra que l’ofensiva repressora de l’Estat, lluny de minvar, continua creixent. En espera de la decisió del tribunal, la simple iniciativa de la fiscalia és rocambolesca, fora de tota mida, i s’acosta al paroxisme repressiu. Tot i que no es pot oblidar que és una acusació que també afronten el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i altres comandaments de la policia catalana a l’Audiencia Nacional. L’acusació d’organització criminal a aquests alts càrrecs del govern Puigdemont i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és un despropòsit. Perquè es basa en la jerarquització organitzativa, però resulta obvi que tots els governs i totes les empreses –com ho és la CCMA, encara que sigui de caràcter públic– tenen caràcter jerarquitzat. A Catalunya i arreu del món civilitzat. Motiu pel qual imputar als diversos càrrecs una condició criminal a l’hora de gestionar qualsevol afer –per controvertit que pugui ser com és el cas de l’1-O– és un evident acte de mala fe processal i d’intent de venjança jurídica.

Però no es pot oblidar que aquestes 28 persones assenyalades per la fiscalia ja estan encausades per altres delictes com ara desobediència i malversació en el procés que instrueix el jutjat número 13 de Barcelona. Un procediment absolutament qüestionable, tant per la seva opacitat com per les múltiples irregularitats processals. Afegir-hi la imputació d’organització criminal podria ser la gota que fa vessar el got d’una instrucció aberrant i totalment sota sospita de parcialitat i de formar part d’una bruta maniobra judicial que encobreix una veritable causa general contra l’independentisme català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia