Opinió

Keep calm

Portaveu

Meritxell Budó encara no ha aconseguit la credibilitat que cal per al càrrec

En els temps que corren és d’alt perill la tasca de portaveu de govern o de qualsevol institució. L’interessat ha de saber comunicar la idea general. No embolicar-se i ésser capaç de convèncer l’ auditori. Ha de tenir credibilitat. Una de les arts més preuades i difícils en el món de la comunicació. Una art que no es guanya pel fet d’ésser alt, baix, prim, gras, roso moreno... Es guanya a còpia d’un llarg treball per aconseguir ésser clar i concret. “Demà plourà”... I que sigui veritat. En el cas que no plogui, els que escoltin ho han d’atribuir a tots els factors menys a una equivocació del comunicador.

Des de temps remots, els portaveus de govern han estat personatges que han adquirit un gran protagonisme. De sempre, el govern espanyol ha donat a la figura del portaveu una gran importància, i ha situat en el càrrec polítics de poder i que remenen les cireres. Personatges amb veu, vot i comandament en el Consell de Ministres. Per citar-ne alguns: Javier Solana, Rubalcaba, Rosa Conde, Cabanillas, Méndez de Vigo, etc. En un moment determinat de principis de la democràcia i en època socialista, el portaveu era Eduardo Sotillos. Un conegut periodista que s’havia guanyat la credibilitat presentant informatius quan només hi havia una televisió i que es limitava a explicar allò que li transmetia el govern sense asseure’s al Consell de Ministres. El govern català va donar importància a la figura de portaveu en el primer govern tripartit. En les respectives etapes de Jordi Pujol, en la majoria d’ocasions exercia de portaveu el mateix president, que feia i desfeia sobre la seva obra. En el tripartit va destacar Joaquim Nadal. Va saber tenir a ratlla els periodistes en moments difícils en què havia de combinar els interessos del PSC, ERC i ICV. Nadal tenia pes i llum pròpia dins del govern, i aquest fet li donava autoritat suficient per aconseguir credibilitat. En les seves compareixences es feia acompanyar per la professional de la comunicació Aurora Massip. En èpoques convergents, Quico Homs donava credibilitat gràcies al seu pes polític en el govern i la seva estreta vinculació amb Artur Mas.

L’actual portaveu del govern català, Meritxell Budó, encara no ha aconseguit la credibilitat que cal per al càrrec. Que no ho espatlli i que no s’emboliqui...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia