Editorial

Ciutadans europeus indefensos

Que demà Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín no puguin prendre possessió del seu escó al Parlament Europeu és una injustícia que Europa no s’hauria de permetre. És una injustícia que lamentablement es consumarà, perquè es vulneren els drets polítics dels tres eurodiputats i, al mateix temps, es menyspreen els més de dos milions de ciutadans europeus –de Catalunya i d’altres parts de l’Estat espanyol– que els van votar. Es nega la veu i la representació d’aquests dos milions de ciutadans de la Unió Europea que van fer confiança en les candidatures que encapçalaven els tres polítics. L’Estat espanyol, per mitjà del poder judicial, ha impedit que els tres líders independentistes siguin demà a Estrasburg, però per a quest objectiu ha comptat amb la col·laboració inestimable del president sortint de l’eurocambra, Antonio Tajani. Era a ell, com a màxim responsable del Parlament Europeu, a qui corresponia vetllar pels drets dels dos milions de persones que queden indefenses.

Tajani se’n renta les mans. La carta de resposta als requeriments de Puigdemont i Comín mostra el cinisme del personatge, que, d’altra banda, ni s’ha mirat la declaració signada per vint-i-tres membres de l’Assemblea de Parlamentaris del Consell d’Europa en què es reclama que l’Estat espanyol permeti que els tres polítics catalans ocupin els seus escons, i s’ha fet el sord respecte de la queixa d’una vuitantena d’eurodiputats davant la mesa del Parlament Europeu, que exigeixen la protecció dels drets polítics dels electes. Ha estat còmplice de l’operació contra els tres independentistes. Mai no hauria d’haver permès que hagin de recórrer al Tribunal de Justícia de la UE per exercir el dret fonamental a la participació política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia