Editorial

La protecció dels MENA

L’atac de dimecres al centre de menors tutelats de la Generalitat al Masnou és un fet greu que hauria de disparar totes les alarmes. No és un incident aïllat. Hi ha hagut atacs similars en altres centres de la Generalitat a Castelldefels i Canet, i el comú denominador de tots és la pretensió de culpar i castigar tot el col·lectiu de menors estrangers no acompanyats, coneguts com a MENA, del comportament incívic o delictiu d’algun d’aquests menors, en el cas del Masnou, una agressió sexual.

El govern català té la responsabilitat de protegir aquests menors i vetllar per la seva integració i en aquest sentit és positiu que tingui un cens en marxa i un pla d’acollida per distribuir pel territori i orientar els milers de MENA que han arribat a Catalunya els últims anys, però també és important que impulsi i assumeixi com a pròpia la persecució dels autors materials d’aquests comportaments, de la mateixa manera que ha d’aplicar tolerància zero als comportaments xenòfobs i racistes promoguts per grups organitzats d’extrema dreta, aprofitant aquests incidents.

És evident que la Generalitat juga amb un gran desavantatge, perquè el procés d’acollida i integració de tal quantitat de joves (més de tres mil només l’any passat) demana una estructura material i humana més potent que la que té ara en funcionament degut a la falta de recursos. I aquesta és la responsabilitat del govern espanyol, que confecciona el cens de MENA en funció de per on entren a l’Estat, però no en funció de la seva destinació final i això genera un repartiment inadequat i ineficient dels recursos que destina a aquesta finalitat. És urgent actuar amb responsabilitat per corregir aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia