Opinió

LA GALERIA

Un festival de país

El Musicant de Campllong aposta des del 2004 per la música del país, en una combinació sàvia de talent emergent i reconegut

Si una cosa no falta a l’estiu a casa nostra són els festivals musicals. De tot tipus, des dels més prestigiosos de música clàssica i jazz, com el de Torroella de Montgrí, la Schubertiada de Vilabertran, o el de la Vall de Camprodon, fins als més concorreguts, com els de Peralada, Cap Roig, Porta Ferrada o l’Acústica, que tenen potents organitzadors al darrere. M’agradaria destacar, però, un que es va acabar aquest divendres i que des de fa setze anys se celebra a les darreries d’agost, el Musicant, el festival de la música del país que va néixer el 2004 i té com a organitzador l’Ajuntament de Campllong, amb ajuts de les institucions i, sobretot, de diverses empreses del territori, que són les que permeten que es faci. Al darrere, una comissió organitzadora que treballa molt i en silenci per programar espectacles de música del nostre país i intentar, a més, que els números quadrin. Sabent que em deixo gent, molt hi tenen a veure els germans Francesc i Albert Bosch, el compositor i músic Antoni Mas i Bou i el periodista Lluís Falgàs per aconseguir fer un festival com aquest, a Campllong i treballant per a la música del país.

Aquest any hi han actuat Toti Soler i Gemma Humet, Alidé Sans i Carles Belda, el músic Jordi Molina, virtuós de la tenora i deixeble de Ricard Viladesau i, finalment, Els Pets. Cada programació és una sàvia combinació de gent reconeguda, nous valors i noms imprescindibles per entendre la cançó de casa nostra. Amb un esforç organitzatiu notable, al llarg dels anys han portat als jardins de l’església, al local social o a la plaça Catalunya veus com les de Lluís Llach, Marina Rosell, històrics de la cançó com Xavier Ribalta, músics com Albert Guinovart, veus melòdiques inoblidables com la de Moncho o joves realitats com Andrea Motis. Però també els Quicos des de les Terres de l’Ebre, la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, la Giorquestra, els Montgrins, Biel Majoral, Roger Padullés cantant Emili Vendrell o Port-bo. Sense gaires ajudes oficials, pencant com només ho sap fer la gent que estima la cultura i el país, fan honor als principis de potenciar obres de compositors catalans, recuperar partitures i sobretot de ser una plataforma per als intèrprets de casa nostra i d’homenatge a artistes com Emili Vendrell o Josep Bastons. Llarga vida al Musicant de Campllong, un festival de país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia