Opinió

De reüll

Una exespia contra Trump

“Senyor president, encara tinc més bales a la recambra”, diu Valerie Plame

“Era una agent encoberta de la CIA i tenia una missió: evitar que els terroristes accedissin a les armes nuclears. He treballat en llocs perillosos: l’Iran, l’Iraq, Síria, el Pakistan, Corea del Nord... Després un alt càrrec es va venjar del meu marit filtrant la meva identitat. Sabeu qui li va concedir el perdó presidencial? Trump.” Podria semblar l’argument d’una sèrie de moda. Però és el vídeo espectacular de l’exespia Valerie Plame, una dona d’acció, que es presenta a les eleccions del 2020. Fins ara, al Congrés no hi havia cap dona més jove que Alexandria Ocasio-Cortez ni musulmanes abans d’Ilhan Omar i Rashida Tlaib. Ara bé, hi haurà una congressista amb aires de justiciera? L’exespia surt al vídeo conduint marxa enrere pel desert de Nou Mèxic. Recorda què ha fet i es compromet a lluitar per la seguretat, la sanitat i els drets de les dones. Per rematar-ho, també amenaça Trump: “Senyor president, encara tinc més bales a la recambra.”

Plame va ocupar portades el 2003, quan Washington va revelar qui era després que el seu marit (ambaixador) esbombés que la Casa Blanca havia usat arguments falsos per justificar la invasió de l’Iraq. Aleshores, una investigació va condemnar un alt càrrec a dos anys i mig de presó per mentida i obstrucció a la justícia. El president Bush li va commutar la pena tot i mantenir-li la llibertat condicional. En canvi, Trump el va indultar. I, ara, l’exespia s’hi torna. Tot és política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia