El lector escriu

Santuari dels Àngels: tot un símbol

Uff!!!, no sé com explicar-ho perquè s’entengui bé i no molestar ningú i al mateix temps que es prengui consciència del que és i el que passa al santuari dels Àngels, tot un símbol per a Girona i les seves contrades.

Fa més de 25 anys, l’Associació de Gent Gran de Girona, ara Barri Vell-Mercadal, cada dimarts pujàvem al santuari més de 25 persones caminant des de diferents punts segons les possibilitats de cadascú. Fa gairebé dos anys que tot s’ha acabat, hem hagut de recórrer a l’estany de Banyoles perquè el dimarts no ens volen als Àngels (dilluns i dimarts, tancat), però nosaltres continuem la tradició de portar per Nadal el pessebre i cantar nadales des del santuari, fent la visita de rigor, el que ho desitjava, a l’església cantant alguna estrofa dels goigs i poder admirar les illes Medes, el Canigó o el Montseny. Ja vèiem que la cosa no anava bé; a l’hora d’esmorzar, quan no faltava pa, faltava botifarra o tonyina o només hi havia cafè de sobre. Ens va alegrar de veure que l’hotel Peninsular ho regentava, però va durar molt poc. En 4 anys hi he vist 5 entitats diferents. Molestos els caminants per la notificació del tancament del dilluns i dimarts i no poder continuar l’antiga tradició, vam anar a parlar amb el Sr. Valls, gerent responsable del Patronat Sant Martí que gestiona els santuaris del bisbat. No hi va haver res a fer, es va mantenir en les seves idees de tancament i aquí tenim el resultat, un santuari emblemàtic per a Girona i rodalia desacreditat per la mala administració del Patronat i del Bisbat. Sr. Bisbe, no seria bo que entre missa i missa reflexionés com promocionar el santuari i ajudar aquestes persones amb ganes de treballar per un lloc tan apreciat com és el santuari dels Àngels? Sr. Bisbe i Sr. Valls, reflexionin, que alguna cosa falla!!! Ah, tot el meu suport a la Sra. Alcaldessa de Sant Martí Vell.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia