El lector escriu

Democràcia

Mort i resurrecció de la democràcia. La democràcia ha mort amb el fracàs de la Revolució Francesa (l’intent més seriós que els humans han fet per defensar-la). Per favor, no torneu a parlar de democràcia: ha mort, l’hem matat.

L’individu ha desaparegut amb la mort de la democràcia. Les minories també. Ja no tenen un Stuart Mill que les defensi. Els països més “importants” de la UE són els que tenen més habitants i, per això, un estat més monstruós. Els estats dels països grans han de ser “monstruosos” i, com a bons monstres, tenir poder per a trepitjar-ho tot.

La democràcia agonitza, encara viva, en alguns països més petits de la UE. Quan un país té una mida humana pot pensar en una democràcia de ciutat grega, una democràcia de proximitat. Catalunya, potser també encara els països catalans, tenen la mida per fer una democràcia i, potser, la cohesió necessària. España, no.

Ens hem de moure amb les “idées-force” de Fouillée, i aquesta n’és una. Tenim la mida ideal per ressuscitar a casa nostra la difunta democràcia. Res de jocs de mans i propostes de gent important en monestirs importants. Les idees han de conquerir el 100% dels catalans.

Calders (Moianès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia