El lector escriu

“El 155 de Pandora”

Fa més de tres-cents anys tingué lloc el setge de Barcelona. Va ser llarg. Fou una operació militar que començà el 25 de juliol de 1713 i finalitzà l’11 de setembre de 1714. Aquell dia, molt sobrepassats en nombre, i completament envoltats dels soldats del rei Felip V, avantpassat del rei Felip VI, els caps de la guarnició i els líders catalans van triar la resistència fins a la mort.

Albert Rivera, que s’emociona quan veu una bandera espanyola o sona l’himne espanyol, carrega contra els nacionalismes sempre que pot. És un home amb les idees clares.

A Espanya tenen la convicció que el 155 a Catalunya serveix per a tenir sota control l’independentisme. Són gent amb les idees clares.

Si la farsa del judici als presos polítics acaba en condemna no es pot excloure que hi hagi aldarulls. Si hi ha aldarulls no es pot excloure que l’Estat apliqui el 155. Si s’aplica el 155 no es pot excloure que el sobiranisme apliqui un 1714, és a dir, desobediència i resistència. Els sobiranistes són 3 milions. Després de l’11 de setembre de 1714, el rei borbó Felip V, avantpassat de l’actual rei Felip VI, va ordenar entre altres perles que cap català pogués tenir a casa seva més que un ganivet de llescar pa, i encara lligat a la taula amb una cadena.

El 155 té potencial per esdevenir una capsa de Pandora.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia