Opinió

Keep calm

Numerets

M’he fet de Torra. No és que no ho fos anteriorment, però ara que és la diana dels insults més grollers, m’hi he sentit jo també insultada

Hi ha una senyora al Parlament de Catalunya, que és la portaveu de Ciudadanos (no en diré nom perquè això és exactament el que busca: publicitat), i que imita ferotgement la seva predecessora. L’altre dia, imitant aquella, va fer un número que, per a gaudi d’ella, han reproduït els mitjans. Portava a la mà una enorme foto de l’atemptat de Vic. Com que és analfabeta i no sap res de la història de Catalunya, va creure que estava demostrant que a Catalunya hi ha terrorisme. És digna de llàstima més que d’indignació. Llegeixi una mica, senyora, que per fer numerets hi tenim el circ, que pot ser genial. Més o menys com el seu quefe: fa uns mesos mostrava un exemplar de Cavall Fort en què hi havia un mapa dels Països Catalans i deia, tot indignat, que els separatistes volen expansionar-se. Era la primera vegada que veia els Països Catalans i, com que no saben res de res, s’indignava. Què tal, senyor, si llegeix l’herència de Jaume I i s’atansa a les festes populars de tot arreu? Com que l’escola catalana adoctrina, quin fracàs amb vostès!

M’he fet de Torra. No és que no ho fos anteriorment, però ara que és la diana dels insults més grollers, m’hi he sentit jo també insultada. Ara cal preguntar-se per què aquesta dèria contra Torra: qualsevol president de la Generalitat, tenint com tenim majoria absoluta (i això vol dir que tenim majoria absoluta en la població, que són els votants), representa el poble català. Que tothom no hi està d’acord? Senyors, creuen vostès que Trump és beneït per tots els nord-americans? El moviment independentista no el parareu, i més si no teniu arguments; només teniu gesticulació.

La vostra Constitució, que està antiquada (us en recordeu de quan la mili era obligatòria?), ens atorga categoria de nacionalitat, per això tenim el Teatre Nacional de Catalunya o tants altres organismes nacionals. Per què no hi llegiu els articles sobre la llibertat d’expressió o l’autonomia del Parlament català? És que tampoc no sabeu llegir?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia