El lector escriu

Pendents de dues sentències

Molts catalans, espanyols i gent de tot el món estem pendents de dues sentències, referides a Catalunya. El lector segurament quedarà sorprès. Dues?

Pensàvem que només d’una: la que han de dictar els juristes del TC en relació no amb el procés català, sinó amb les bones persones dedicades a la política (ara no, ho estaven abans) empresonades des fa un parell d’anys per previsió, no fos cas que amb les seves idees fessin mal (com si les idees poguessin ferir i matar algunes persones, com ho fan els assassins, violadors, etc., acusades d’uns delictes una mica estranys, i jutjades darrerament en un judici fora de sèrie.

Doncs sí: estem esperant (no amb candeletes sinó amb angoixa) aquesta sentència.

I quina és l’altra sentencia que és a la porta? Fàcil d’endevinar-la: la que totes les persones demòcrates que hi ha al nostre món, i totes les entitats d’arreu que defensen els drets humans, dictaran com a conseqüència del com i el què d’aquesta sentència primera que acabo d’explicar per part del TC, llevat que fos una sentència absolutòria.

Aquesta segona sentència, que sorgirà d’arreu i de moltes consciències, serà sens dubte una sentència condemnatòria per als juristes del TC perquè han exercit la seva professió, molt delicada, de manera inadequada i incompetent. Però atès que la llei del talió (ull per ull i dent per dent) ja ha caducat, gràcies a Déu, tot i que aquests juristes es mereixerien com a mínim dos anys de presó preventiva, amb una sentència que els inhabilités per sempre més de la seva feina seria suficient. Seria una sentència prou benèvola. I no per a cadascun del juristes que conformen el TC (no seria just fer passar bou per bèstia grossa) sinó solament per a aquells que han declarat culpables i han penalitzat uns homes innocents o, si més no, plens de bona voluntat de servir el seu poble i d’obeir el parer de la majoria de ciutadans que els van votar. Espero de tot cor que no calgui aplicar aquesta segona sentència.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia