Opinió

Keep calm

Moment unitari

Seria més fàcil visualitzar l’enuig i la protesta amb unes llistes conjuntes al Congrés i al Senat entre JxCat, ERC i la CUP

Després d’haver conegut públicament les sentències fa la sensació que la política s’ha vist sobrepassada per la ciutadania. Dies abans del coneixement judicial no es va aclarir quins eren els plans del govern català després d’escoltar els veredictes, molt més durs del que molta gent esperàvem. No hi havia estratègia conjunta entre JxCat i ERC i altra vegada la ciutadania s’ha posat al capdavant i esdevé una força imparable encara que poc pràctica a l’hora de tirar endavant iniciatives polítiques. Pocs cops s’havia vist que la ciutadania anés al davant en plena campanya electoral. De cara al 10-N es pot produir que hi hagi notables sorpreses el diumenge d’eleccions generals i que les enquestes no serveixin per a res. Les sentències i sobretot les manifestacions d’aquests últims dies estan forçant un canvi de guió. Per al PSOE, la reactivació del conflicte Catalunya-Espanya reforça la imatge d’estabilitat que vol transmetre Pedro Sánchez de cara al 10-N, que consisteix en Sánchez o el caos. Per al Partit Popular, que vol centrar-se en l’economia i mostrar moderació, no és el millor escenari. El partit de Ciutadans pot treure’n més rendibilitat a l’hora d’anunciar les amenaces de coordinar amb el PSOE i el Partit Popular l’aplicació de l’article 155 i la llei de la seguretat nacional. En aquest sentit, Podem tem que el PSOE s’inclini a la dreta i fins i tot el seu líder, Pablo Iglesias, intueix que després del 10 de novembre es farà el pacte de la gran coalició entre el PP i el PSOE. Aquest seria el pitjor pacte per desencallar la situació catalana. Un pacte que durant quatre anys va eliminar del govern basc el PNB. Hi haurà l’oportunitat de contestar les sentències electoralment el 10-N. Seria més fàcil visualitzar l’enuig i la protesta amb unes llistes conjuntes al Congrés i al Senat entre JxCat, ERC i la CUP. Un fet que a Catalunya es pot entendre i que fora d’aquí és incomprensible és com l’independentisme és capaç de sortir al carrer unit i en canvi és incapaç d’anar junt en unes llistes electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia