El lector escriu

Generalització

Tot i l’animadversió d’una democràcia de 3a divisió, em dol comprovar com hi ha qui generalitza conceptes sensibles. Per exemple, no saber discernir prou entre els termes espanyol i espanyolista. No entenc que, quan des del règim del 78/155 menteixen, ens insulten... s’hagi de respondre amb desqualificacions globals contra els espanyols. És una desraó i extralimitació. Les generalitzacions solen ser errònies i injustes. Hi ha força gent a l’Estat que no és radical nacionalista, que estima Catalunya, la ciutadania i els drets que reclamem. Que saben diferenciar que una cosa és on has nascut i una altra de ben diferent el dret a decidir com a poble mil·lenari. Hi ha persones i col·lectius que, tot i sentir-se d’identitat espanyola, defensarien fins al final la nostra llibertat.

No hem de caure en el parany dels imperialistes i donar-los peixet. Davant paraules ximples, com si fossin brams d’ase. A la nostra. N’hi ha que no evolucionen. O pitjor, que retrocedeixen pel que fa a pensament i actituds, emparentats amb aquell tal Galinsoga de catalanes de mierda” de fa 60 anys o del “me gusta Cataluña, a pesar de los catalanes” de Santiago Bernabéu el 1968. S’ha de saber destriar l’adversari amb poder de l’analfabet servil. Totalitaris ambdós, el primer busca tots els mecanismes per sotmetre’t, el segon és fruit de l’animadversió d’anys i panys de creure’s i expandir una història reescrita amb fel i sang.

Davant els neofranquistes del 155, tothom a votar! Tu ja m’entens...

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia