El lector escriu

La independència de Catalunya per a què?

Sentir tantes vegades “independència sí, independència no” ja cansa. Tothom sap per què la vol o per què la rebutja. A veure si els uns i els altres ens ho aclareixen. Tenim noves eleccions. Els partits polítics presentaran els seus programes. En els mítings sentirem paraules escollides, frases preparades i expressions demagògiques i hiperbòliques. Uns reclamaran “independència!”. Altres, més atendre “el dia a dia”. Espero que els primers insisteixin que precisament la independència és per a això: per resoldre les dificultats i mancances que patim a Catalunya cada dia, fruit d’un dèficit fiscal molt per sobre del que és raonable. Que això perjudica tota la població de Catalunya. També la població no independentista. Perquè, qui pot negar que un dèficit fiscal comporta necessàriament un dèficit social? Que expliquin –dia rere dia– que, amb els recursos que via impostos generem tota la ciutadania catalana, en quin grau milloraria l’atenció sanitària, el dret efectiu a l’habitatge, l’ensenyament públic, l’atenció puntual a la dependència, el transport urbà i interurbà, la xarxa d’infraestructures, el benestar general, etc...

Prou tacticismes, prou personalismes, prou buscar només l’hegemonia política, el rèdit electoral. Expliqueu els beneficis de superar l’ofec d’un sistema de finançament que ni tan sols es revisa quan toca per llei. Expliqueu el valor d’administrar tots els nostres recursos. Poseu això al davant de les continuades amenaces de tota mena que sentim dels qui ens volen sotmesos i que no ens consideren ni tan sols espanyols –com diuen–, sinó “d’Espanya”. D’aquells dels qui no hem sentit ni un sol mot amable ni cap proposta que suposi un canvi en la situació de tracte colonial que patim.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia