El lector escriu

Patrimoni religiós

“Donar a conèixer al públic trossets del nostre patrimoni, que descobreixin els nostres orígens i que trobin les relacions amb la vida actual”, afirma la diplomada en turisme Pilar Alaez, que participa en els cursos de formació de guies que ofereix Catalonia Sacra.

Quina és la importància del patrimoni religiós a Catalunya?

És una peça clau dintre del patrimoni català. No podem oblidar la connexió que ha tingut al llarg de la història, i com els pobles han preservat i protegit els seus béns fins i tot del que seria la vinculació religiosa.

Certament és una molt bona iniciativa, sobretot per al grup de consens que dona una imatge d’una mateixa línia en objectius, tot i les diferències entre cadascun dels territoris. És un nexe d’unió. La formació que reben és d’un gran nivell i donen a conèixer grans edificis i llocs que ens amplien els coneixements així com una gran ajuda perquè la població conegui més la religió.

És molt difícil fer una explicació d’un altar o d’un retaule i d’altres elements si qui està escoltant no té la més mínima informació religiosa; s’hauria de fer una classe anterior i posterior a la visita.

Granollers (Vallès Oriental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia