El lector escriu

Emergència climàtica o anar-hi anant?

Si tenim un cotxe que contamina, la Generalitat ens instarà a amortitzar-lo prematurament, independentment del seu color i propietari. De la mateixa manera la desenfrenada activitat constructiva destrueix capital natural, eliminant arbres que descontaminen gratuïtament i carregant sobre l’estressada biosfera més serveis i residus.

Hi ha plans municipals d’urbanisme que no impedeixen aquests excessos i les mesures de la Generalitat per corregir-ho són incompletes. Per posar només un exemple: per què s’exclouen de la moratòria els promotors de la Costa Brava que tinguin solars amb menys d’un 20% de pendent i no es fa amb els propietaris de cotxes de color blau? Per evitar-ho, la moratòria vigent s’hauria de fer extensiva a tot el territori, a qualsevol actuació que pugui tenir efectes adversos en paratges naturals i independentment de com estigui la tramitació de la llicència d’obres. Més endavant, les esperades reformes legislatives d’àmbit global, respectant els legítims drets de propietat, evitarien els abusos actuals. Si no es fa així, només amb tímides intervencions, quan estigui la legislació acabada, l’atemptat contra la vida ja s’haurà consumat.

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia