El lector escriu

Gràcies, ‘Veus per la llibertat’!

El 16 de novembre vaig poder assistir a l’acte que va tenir lloc al Teatre Mundial de la Bisbal, amb el nom Veus per la llibertat, organitzat per un grup activista de gent de la Bisbal i rodalia que s’ha unit “gràcies” (o per desgràcia) als sopars reivindicatius que es feien a favor de les persones preses polítiques.

L’acte, que va ser molt emotiu, anava a favor de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), va incloure tot un seguit d’actuacions ben diverses que mostraven la riquesa de la cultura catalana: la cobla, el cant coral, diferents instruments, ball de bastons, sardanes, poesia... i gairebé tot gràcies al voluntarietat de grups locals. L’acte, el presentaven en Jordi Pesarrodona, amb el seu nas de pallasso, i el lutier Ramon Elias amb el seu violí, l’Stradiroures, en forma de mapa de Catalunya.

Van cloure l’acte les paraules del pare d’en Robert Llach, alliberat feia pocs dies, i la Montse Bassa, amb qui comparteixo una frase que va dir: “En aquest escenari hi ha molta dignitat.”

Aquest diumenge, dia 1 de desembre, vaig anar al Museu Terracota de la Bisbal, on el mateix grup activista va aconseguir aplegar un munt de persones a la presentació del llibre Ho tornarem a fer, d’en Jordi Cuixart, on la seva parella, Txell Bonet, i experts ceramistes ens han explicat el procés d’aprenentatge d’en Jordi en el taller de ceràmica de la presó de Lledoners; val la pena visitar-ne les mostres exposades que hi ha en un dels forns de llenya de l’antiga fàbrica, fins al 26 de gener del 2020.

M’he quedat amb una frase molt bonica de la Txell Bonet que més o menys deia: “De tot el que ens passi a la vida sempre hi ha una part positiva per valorar.”

Les Olives - Garrigoles (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia