Opinió

De set en set

Xile

Com passa tantes vegades quan es perllonguen les guerres i les revoltes, la informació sobre Chile s’ha anat reduint a mesura dels dies. Només de manera excepcional el país ha tornat al primer pla de l’atenció mediàtica, com ara amb motiu de les manifestacions que van substituir la Marxa pel Clima a propòsit del COP25 que havia de celebrar-se a Santiago de Xile, però que va desplaçar-se a Madrid, fet que, dit de passada, van aprofitar pràcticament tots els diaris d’àmbit estatal per convertir les seves portades en una publicitat de la suposada sensibilitat ecològica d’Endesa vers el canvi climàtic.

Ha deixat d’informar-se sobre Xile perquè han cessat les protestes contra la desigualtat social (incrementada pel liberalisme econòmic instaurat per Pinochet, que fa que tots els recursos naturals estiguin en mans de multinacionals) i la repressió militar dictada pel govern de Sebastian Piñera? O, si arriba informació, de quina mena? No fa gaire em va arribar un vídeo amb imatges de l’actuació militar a La Concepción: soldats que disparaven sense contemplacions a la població. Aquestes imatges estan precedides d’uns titulars de diaris (xilens i europeus) que fan entendre que les protestes han derivat en saquejos i que, davant el caos, s’imposa l’acció militar. Al final de les esmentades imatges, hi ha aquest missatge: “Contactes directes a Xile ens informen que tenen problemes per difondre fotos i vídeos del que passa al país; denuncien que hi ha un bloqueig i eliminació dels seus perfils personals.” Demanen que ho difonguem. I així ho fem en contra de la censura digital i a favor de la lluita de l’estimat poble xilè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia