Opinió

LA GALERIA

‘El Messies’ de tothom

Quan la gent es rebel·la, i ho fa amb ganes i il·lusió, aconsegueix grans resultats, com s’ha demostrat

Fa poques setmanes, durant la fira del consum estratègic que es va fer a Girona, se’m va acostar una persona que qüestionava el sentit d’aquesta iniciativa com a eina de país i de les propostes populars i voluntaristes. Divendres passat, aquesta mateixa persona, a la porta de l’Auditori de Girona, em va confessar que havia canviat d’opinió, després de veure i escoltar la colossal interpretació d’El Messies de Händel, dirigida pel mestre Josep Vila. El meu interlocutor va reconèixer que quan la gent es rebel·la, i ho fa amb ganes i il·lusió, aconsegueix grans resultats, com s’ha demostrat en el concert de Girona, amb un cor participatiu amb 56 sopranos, 60 contralts, 32 tenors, 40 baixos, els cantaires del Cor de Cambra de Granollers i el Cor Jove Amics de la Unió, als quals es va afegir el cor participatiu de Girona, sumant entre tots plegats gairebé 300 cantaires.

Recordem que El Messies de Händel participatiu, que va ser organitzat per l’Obra Social de La Caixa al llarg de 23 anys al Palau de la Música, va celebrar la seva darrera representació patrocinada el 2017. Només perquè alguns dels cantants lluïen el llaç groc, l’entitat financera –la mateixa que mesos abans havia optar per treure la seva seu social de Catalunya– va decidir, amb una actitud prepotent, suspendre el seu ajut, girar l’esquena a centenars de cantaires catalans i que no hi hagués més Messies participatiu a Barcelona. No tan sols no va aconseguir fer callar els cors catalans, sinó que aquests, constituïts en Associació de Messies Participatiu, el 2018 van cantar El Messies de Händel a Barcelona, i aquest any han multiplicat les seves veus, amb el concert celebrat a Girona i el que es farà el dia 23 a l’Auditori de Barcelona. Ara l’entitat financera que va retirar el suport a El Messies català, organitza i finança el mateix model de concerts d’El Messies de Händel: a Badajoz, Bilbao, Granada, Las Palmas, Madrid, Màlaga, Pamplona, Santiago de Compostel·la i Sevilla.

L’associació musical que avui organitza El Messies participatiu a Catalunya, ha mostrat el seu tarannà solidari aportant la seva veu per a La Marató de TV3 per recaptar fons per a les malalties minoritàries portant l’assaig obert pels carrers de Girona, i en els pròxims dies una representació d’aquests cors participatius també portaran les seves veus a les presons de Lledoners, Puig de les Basses, Wad-Ras i Mas d’Enric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia