El lector escriu

El mòbil, la tauleta i l’ordinador

Aquests dispositius electrònics són cada vegada més presents en el nostre dia a dia, i han vingut per quedar-se. Ara bé, quan es disparen les alarmes en l’àmbit educatiu i familiar és quan es planteja traspassar la finíssima línia que a vegades separa l’ús de l’abús. Les enquestes indiquen que una gran part de la població occidental fa un ús excessiu de les noves tècniques, principalment dels videojocs.

El concepte nadiu digital ha fet fortuna per descriure els individus que formen part de la primera generació que ha crescut en un entorn tecnològic i digital normalitzat. Segons Anna Plans, presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, caldria parlar més aviat d’orfes digitals. De fet, Plans ha posat en marxa la campanya de 0 a 3 anys amb l’objectiu principal de conscienciar dels perills reals que suposa l’abús de dispositius electrònics els primers mesos de vida. Una realitat que sovint passa massa desapercebuda.

Alerta que ens hi juguem la salut física i mental dels nostres fills. Com més hores de pantalla, menys activitat física es fa i crec que no està de més recordar quelcom, alhora tan elemental com cert, que és que una criatura necessita bellugar-se per poder créixer.

Granollers (Vallès Oriental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia