El lector escriu

L’advertiment del ‘Glòria’

M’agradaria creure que ha estat només un avís, que el cop d’atenció brusc del Glòria que ens ha pertorbat sense permís té una importància menor, però indubtablement seria enganyar-me, i ara ja no s’hi val a amagar el cap sota l’ala.

Sembla mentida que hàgim viscut a casa un escenari tan lamentable com els que veiem a les notícies que succeeixen en indrets llunyans i que, il·lusos de nosaltres, pensàvem que mai ens arribarien.

No sé fins a quin punt estava a les nostres mans evitar que els cabals sortissin de mare, ni si depurar responsabilitats ara que el dany està fet és el que més ens ha de preocupar, que també, però no pas en primera instància.

En tot cas, del que sí que n’estic totalment convençuda és que hem de reaccionar i actuar en conseqüència per tal d’esmenar la tragèdia i fer-la reversible.

Tanmateix ha quedat ben palès que l’home pot lluitar contra l’home i resultar-ne il·lès, contra els animals i salvar-se, pot lluitar contra les injustícies i sentir-se emparat, però sobretot s’ha ben demostrat que l’ésser humà mai podrà vèncer la natura o se’n sentirà a la llarga si la intenta canviar, ja que aquesta ja existia des de molt abans i, per tant, té el ple dret de plantar-se i dir: “Fins aquí hem arribat.”

El canvi climàtic ja s’ha pronunciat i ha vingut per quedar-se, cal no perdre el nord mentre cerquem el sud, i ser sempre conscients que, si no s’hi posa remei, tot s’acaba.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia