El lector escriu

La lluita comença avui

Ja s’acosta el 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, en el qual arreu del món milers de persones reivindiquen el paper de la dona en la societat i fan una crida a la lluita, a la igualtat i a l’empoderament femení. Cada vegada més dones i homes són conscients de la rellevància que pren aquest dia per a canviar aquesta injustícia social. Tot i així, encara falta una consciència col·lectiva real que permeti un canvi a escala global. El problema recau en el focus de responsabilització on es posa aquesta lluita, ja que no és únicament de les dones o dels col·lectius feministes, sinó que totes en som responsables i de nosaltres depèn canviar aquesta situació.

Hem de deixar de permetre la cosificació de la dona, tant en els mitjans de comunicació i en la publicitat com en el llenguatge sexista que podem sentir diàriament de persones del nostre entorn; frenar l’atenció que estan rebent els discursos misògins de la ultradreta en la societat i que s’estan normalitzant cada vegada més, reclamar un sistema judicial que garanteixi els drets de les dones en lloc de caure en la revictimització i el qüestionament persistent de la dona; exigir igualtat en les condicions laborals amb les mateixes condicions salarials que els homes i on no s’infravalori la posició de la dona; i una modificació en les polítiques de seguretat tan social com urbanística, transformant carrerons foscos en carrers més amples i il·luminats on no sentim por al caminar soles. Cal una reflexió profunda sobre el paper individual que cadascú estem tenint i entendre que no és només ser-ne conscients, sinó partícips.

Valldoreix (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia