Opinió

Keep calm

La febre del Camp Nou

La pandèmia ha aturat el món però el Barça continua en ruta cap al pròxim terratrèmol

El coronavirus potser no ha entrat al Camp Nou però els seus efectes sí. Tancada dràsticament l’aixeta dels ingressos, calia frenar la despesa i la nòmina del primer equip, òbviament, és la part grossa del pastís. El resultat final és notable. Els cracs deixen de cobrar el 70% del salari per compromís amb el club en aquesta excepcionalitat i hi afegeixen un 2% solidari perquè els treballadors de l’entitat puguin cobrar com si no passés res. Un acord total, sí, però sense flors ni encara menys violes, i amb comunicats separats, matisos diferents i retrets explícits. És a dir, exhibint allò que fa temps que està diagnosticat i que fa mesos que supura, la desconfiança, el mal rotllo i les diferències entre el món del vestidor i el de la llotja.

L’equip i la junta directiva funcionen com un matrimoni de conveniència. Els uneix només la victòria que faci girar el cercle virtuós, però la química fa temps que va desaparèixer, si algun cop va existir, i ni les formes guarden. Per això porten tota la temporada tirant-se els trastos pel cap, des del no fitxatge de Neymar i l’arribada de Griezmann, a l’escàndol de les xarxes socials teledirigides pel club, passant per la volta al món el mes d’agost, la destitució de Valverde o l’acusació pública d’Abidal als jugadors, per no parlar de les evidents debilitats d’un projecte esportiu erràtic i mal planificat que ja es veu que no ajuda a l’únic objectiu que encara comparteixen.

La cosa no pinta gaire bé i tots en són conscients. Saben que ve un final d’etapa o més d’un, i això alimenta el campi qui pugui en què cadascú mira pel seu interès. El president Bartomeu crema les últimes naus per un final de mandat triomfant; la seva junta es divideix entre els que pleguen amb ell i els que fan campanya per al 2021, i l’equip de la dècada gloriosa veu acostar-se el desagradable moment de fer un pas al costat. Vaja, un pèssim escenari per a la unitat d’acció. La pandèmia ha posat en stand by el futbol i el món sencer, però fins i tot des del confinament el Barça continua en ruta cap al pròxim terratrèmol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia