Editorial

La necessitat d’aprovar el pressupost

El govern en pes reflexiona en el diari d’avui sobre els canvis que l’expansió del virus responsable de la Covid-19 ha produït en les nostres vides i indica quins han de ser els canvis que l’executiu ha d’introduir en un futur immediat per plantar-hi cara. Moltes de les mesures que s’hi citen, a banda de reordenar les prioritats, suposen un increment d’inversió indiscutible que depèn de la necessitat urgent de disposar d’un pressupost. Com més aviat es disposi de més recursos, millor es podrà fer front a l’emergència i a activar els plans de xoc que caldran per a la reconstrucció no només econòmica sinó sobretot social d’aquest país.

Els comptes de la Generalitat estaven fins ara encallats pel recurs que Ciutadans, d’una manera del tot irresponsable, va presentar al Consell de Garanties Estatutàries, que aquesta mateixa setmana ha dictaminat que el projecte de pressupost no vulnera ni l’Estatut ni la Constitució. Ha estat una maniobra del tot innecessària que ha fet que el govern hagi perdut un temps preciós en el seu combat contra el virus i els seus efectes. Ara, però, superada l’actitud irreflexiva de Ciutadans, no hi ha d’haver cap impediment per aprovar el pressupost.

No és, segur, el pressupost que cal per fer front a la pandèmia, però sí una eina necessària per posar-se en marxa en els nombrosos plans de xoc que caldrà activar. Hi ha temps, més endavant, per fer canvis de partides pressupostàries i adaptar-se a les circumstàncies. El govern ha d’activar tots els recursos possibles; i l’Estat ha de fer el mateix, retornant totes les competències al govern i pagant d’una vegada tots els deutes actuals i història pendents amb Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia