Editorial

La recerca, inversió a llarg termini

La cinquantena de projectes de recerca, iniciatives científiques o aportacions per a la investigació del coronavirus que estan avui en marxa a Catalunya són una mostra de la capacitat de resposta i de la implicació social de la comunitat científica del país, malgrat haver de treballar en unes condicions que estan lluny de ser les idònies. Aquests projectes, un extracte dels quals publiquem en l’edició d’avui, figuren en un web activat per la Secretaria d’Universitats i Recerca que acaba sent un mapa prou aclaridor de la feina que s’està fent en la investigació de teràpies, vacunes i proves diagnòstiques per a la Covid-19 i posa en relleu les iniciatives de micromecenatge per aconseguir aportacions de la ciutadania.

Les terribles conseqüències d’una pandèmia que ja ha provocat gairebé 150.000 morts a tot el món, i de la qual no sabíem pràcticament res, posen de manifest la importància cabdal de disposar de coneixements científics per fer-hi front. Necessitem capital científic i potència investigadora, no solament per trobar la vacuna, fonamental, sinó també per controlar-ho, per conviure-hi i trobar la manera de fer diagnòstics ràpids i eficaços, com explica el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès.

La recerca és el millor antivirus. No ens farà immunes, però ens permetrà superar la crisi d’avui i ens prepararà per a episodis futurs. Tots hem de tenir clar, però, que la investigació és una inversió a llarg termini que requereix recursos públics i privats i que sovint no dona resultats d’avui per demà. Ha de ser una constant, una prioritat en les polítiques dels governs i en l’elecció del vot dels ciutadans, quan escollim els que ens representen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia