Editorial

Proximitat en la gestió de la crisi

Tot i les rectificacions d’última hora, persisteixen en l’error, malgrat que ja sabem els efectes nocius que ha provocat la centralització de les decisions en la gestió de la crisi del coronavirus. De fet, ja se sabien abans, però el govern espanyol no va voler escoltar les veus autoritzades que l’advertien de la insensatesa de posar en mans del Ministeri de Sanitat tot el poder de decisió, tot i ser dels que tenen més competències transferides. Seria més que irresponsable que es mantingués el mateix criteri en les noves fases que s’han d’abordar en l’administració de la pandèmia.

La desescalada, el desconfinamet progressiu de la població, el pla per a la tornada gradual a la nova normalitat que ens espera, no es pot gestionar de manera centralitzada i uniforme per a tot l’Estat com s’ha fet fins ara. Perquè la situació no és igual a tots els territoris i la centralització és un entrebanc per a l’eficàcia. Però el pànic que Catalunya prengui les seves pròpies decisions continua marcant el rumb de l’autoritat competent, preocupada sempre per deixar clar qui mana, com ens ha fet avinent en més d’una ocasió el ministre Illa. Qui està més a la vora del problema és qui el coneix millor i, per tant, qui està en millors condicions per abordar-lo.

La petició del govern a Pedro Sánchez que li siguin retornades les competències per gestionar les noves fases de la crisi, avalada per com a mínim vuit presidents de comunitats autònomes, s’hauria de reflectir immediatament en fets concrets. El primer ja hauria d’haver estat el pla perquè els infants puguin començar a sortir al carrer. Però, malauradament, persisteixen en l’error i augmenten la confusió amb una comunicació erràtica, com es va demostrar ahir a la nit una vegada més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia