Opinió

Keep calm

Informes mentiders

Marlaska hauria d’explicar per què els informes erràtics i mentiders de la Guàrdia Civil ara són motiu de destitució

Carles Puigdemont no hauria deixat en suspens la declaració d’independència de Catalunya el 2017, Franklin D. Roosvelt no hauria permès l’atac japonès a Pearl Harbour del 1941, Lluís XVI hauria guillat abans que el guillotinessin el 1789 i Juli Cèsar hauria avortat la traïció de Marc Juni Brut el 44 aC. Tot això, és clar, si haguessin tingut els superpoders de Diego Pérez de los Cobos, el coronel de la Guàrdia Civil que avui dia informa la justícia que el 5 de març passat ja estava claríssim que calia impedir una manifestació de madrilenyes a Madrid. El coronel, savi a toro passat, està segur ara que aquell dia devíem ser a la fase -5 i hauríem hagut d’estar reconfinats sota el llit i amb la mascareta posada; per això avala davant la jutgessa la imputació de delicte al doctor Fernando Simón, al delegat del govern a Madrid i, per elevació, al govern de Pedro Sánchez.

El ministre Marlaska, a banda de torejar el tricorni amb una pujada de sou, hauria d’explicar amb pels i senyals per què perd ara la confiança en els informes que fa la Guàrdia Civil, quan el que firma Pérez de los Cobos no té res a envejar-li als que sobre l’1-O firmava Tácito Baena, igualment partidari, erràtic i mentider, igualment basat en retalls de feixisme mediàtic, igualment construït ad hoc per empurar qui faci falta per servir Espanya com li va inculcar el seu pare, que, en el cas del coronel, era candidat de Fuerza Nueva el 1977.

No resulta xocant que el cap de la Guàrdia Civil de Madrid, ara destituït, es presentés amb la seva camisa blava a la comandància de la benemérita de Iecla la nit del 23-F del 1981 per sumar-se voluntàriament a la causa colpista del coronel Tejero. Tampoc ens pot escandalitzar que onze anys més tard l’acusessin de tortures a l’etarra Kepa Urra (ell només passava per allà), ni que el Tribunal Suprem acabés esborrant del tot aquell cas després d’una reducció de 12 anys a 1 dels tres condemnats i d’un indult, de qui?, del PP. Deu ser per això que tampoc ens sorprèn que la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, defensi avui Diego Pérez de los Cobos pel fet de ser “un heroi de la democràcia” i pel seu “full de serveis irreprotxable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia