Opinió

Full de ruta

A Sant Cugat aixequen catifes

L’independentisme ha de liderar la denúncia de tota irregularitat i corrupció si realment vol ser un moviment regenerador

L’any 2015 es va fer una sèrie de xerrades sota el títol “Per una República catalana sense corrupció. Ets imprescindible”, impulsades des de les campanyes El País que volem i Reiniciem Catalunya. Va ser emocionant compartir aquells valors amb tanta gent. Cinc anys després, l’independentisme hauria de tenir-ho present. Perquè costa d’entendre les crítiques a l’alcaldessa de Sant Cugat, d’ERC. Què se suposa que havia de fer Mireia Ingla, i els companys de govern de la CUP, si han trobat quantioses presumptes irregularitats en els mandats anteriors de CDC-PDeCAT-JxCAT? Posar-ho sota la catifa de la unitat independentista? Crec que ha estat molt valenta Ingla prenent la iniciativa per arribar fins al fons de l’afer. Com crec que tot independentista hauria de fer una condemna enèrgica del cas Palau, que implica Fèlix Millet i Jordi Montull però també CDC i, per derivada, els seus hereus del PDeCAT. Fa mal el silenci de l’ANC, per exemple. I molts altres casos com l’Inipro, que va esquitxar el govern municipal socialista de Tarragona, o que els indicis del cas 3% s’acumulin en un macrosumari judicial etern. O les presumptes irregularitats que afecten la diputada al Congrés de JxCat Laura Borràs en la seva gestió al capdavant de l’Institut de les Lletres Catalanes. Tota la desconfiança del món cap al Suprem que va condemnar en un fals judici els dirigents independentistes empresonats i ara jutjarà Borràs –per la seva condició d’aforada–. I la presumpció d’innocència va al davant. Ara bé, la lectura dels correus entre Borràs i el beneficiari del presumpte tracte de favor són de vergonya aliena. Soc conscient de la parcialitat dels tribunals espanyols, veritables aparells de persecució política, i de la tasca de les clavegueres policials i mediàtiques de l’Estat –malgrat que en el cas de Borràs la investigació és dels Mossos–. Però l’independentisme ha de liderar la denúncia de tota irregularitat i corrupció si realment vol ser un moviment regenerador. I a qui cal criticar és a qui flirteja, o directament es casa, amb la corrupció i no a qui la denuncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia