Opinió

De reüll

Test

L’ombra del virus creix i s’enfosqueix cada cop més l’horitzó electoral

El País Basc i Galícia se sotmeten aquest cap de setmana al primer test sobre la gestió de la crisi sanitària amb les eleccions als respectius Parlaments. Tot i els nous focus de coronavirus detectats en cadascuna d’aquestes comunitats, no sembla que les victòries del lehendakari Urkullu ni del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, hagin de córrer perill i que no puguin sumar, tots dos, el seu respectiu tercer i quart mandat.

A Catalunya, on la data en què ens convocaran a les urnes és objecte de constant especulació, l’ombra del virus va enfosquint l’horitzó electoral. Si fins ara estàvem entretinguts discutint sobre l’efectivitat de la taula de diàleg amb “el govern més progressista d’Espanya” i, més recentment, amb la complicada reordenació de l’espai postconvergent, el balanç preocupant que va deixant dia rere dia la pandèmia obliga a dedicar-hi cada cop més l’atenció. Ja no és només la mortaldat en les residències de gent gran, sinó també els rebrots del virus al Segrià a causa d’una situació laboral –la dels temporers africans– massa temps negligida amb els lamentables resultats que ara veiem. No n’hi ha prou amb l’autocrítica –sempre benvinguda– i amb escudar-se en la gestió del govern central, més que qüestionable en molts aspectes. Cal més lideratge, més responsabilitat i solvència per aprovar el test.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia