Editorial

Deixadesa irresponsable

Després d’un cap de setmana de protestes plenament justificades, que encara continuen, i després de setmanes en què les dades exigien celeritat, tot just ahir van entrar en vigor les mesures de restricció de l’activitat i la mobilitat en 37 zones bàsiques de salut de la comunitat de Madrid, on viuen 850.000 persones. És del tot evident que les autoritats madrilenyes i les estatals han actuat amb una gran irresponsabilitat, prenent mesures tard i malament, amb una manca total de transparència, amagant o tergiversant les dades respecte de l’evolució de la pandèmia, descontrolada a la capital de l’Estat. Es fa difícil d’imaginar que la passivitat dels responsables polítics madrilenys, amb Isabel Díaz Ayuso al capdavant, sigui només fruit de la seva ineptitud. La manca de reacció immediata a una situació que havia de fer disparar totes les alarmes semblaria que respon a una operació per “salvar” el sector dels serveis durant la temporada turística, que és clau per a l’economia de Madrid. És a dir, a la decisió de posar l’activitat econòmica al davant de la salut pública, sense matisos. O, en qualsevol cas, donant-li tota la preferència.

La irresponsabilitat de la deixadesa amb què s’ha actuat és sobretot atribuïble a la presidenta de la comunitat, que ens ha tornat a obsequiar amb perles impagables, però tampoc n’és aliè el president del govern espanyol. Si el desgavell i el descontrol que hi ha a la comunitat de Madrid s’hagués produït en la mateixa mesura a Catalunya, hauria estat tan contemplatiu l’executiu espanyol? Finalment, amb la pandèmia fora de control, ahir es van reunir Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso i van arribar a l’acord de crear un “grup Covid-19”, compost pels dos governs, que es reunirà cada setmana per fer el seguiment coordinat de l’evolució del coronavirus. Sembla una presa de pèl. Una foto, la promesa de coordinació i els militars al carrer no són l’antídot que es necessita per frenar l’expansió del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia