Opinió

LA GALERIA

Un argentí a Girona

Reeper, liderat pel guitarrista argentí Elías Andrada, establert a Girona, té un disc recent i en prepara un altre de pur ‘hard’ americà

Al número d’estiu de la històrica revista musical Popular 1, apareixia aquesta notícia breu: “Els seguidors del hard rock i del heavy metal de qualitat, fort, enèrgic, eclèctic i potent estan d’enhorabona. En el panorama del rock dur estatal, irromp ple de força el primer àlbum d’una formació que sorprendrà per la seva originalitat: Get Your Ecstasy, el disc de debut de Reeper. Aquest és el projecte del guitarrista argentí Elías Andrada, veterà músic que porta 15 anys residint a Catalunya, concretament a la ciutat de Girona”. Contacto per xarxes –sí, de vegades serveixen per alguna cosa més que per escorxar el personal– amb Andrada, del qual reconec que desconeixia l’existència, a pesar que fa tres lustres que viu a Girona, concretament al barri de Palau –“m’hi va portar el destí”, diu aquest exiliat per la crisi argentina–. Té una explicació: ell mateix reconeix que no s’ha prodigat gaire, per no dir gens, als escenaris catalans. “El meu so és molt americà i aquí no interessa especialment”, reconeix. Un indici clar: Andrada lamenta profundament la recent mort d’Eddie Van Halen. “Per a mi és el pare de la guitarra elèctrica actual. Ha estat una influència molt forta a la seva vida, per la seva tècnica revolucionària.”

Més que un grup, Reeper és el projecte unipersonal d’Elías Andrada, que treballa a l’estudi i en directe amb músics contractats específicament per a cada ocasió.

Get Your Ecstasy , editat la primavera passada, es pot descarregar gratuïtament des del web www.reepermusic.com . Són deu cançons, entre les quals Final Destination , cantades en anglès per Dagarod i produït, gravat i mesclat per David Palau –guitarrista que ha tocat amb Serrat, Sabina, Alejandro Sanz, etc.– al seu Divertimento Studio. “Aquest disc sona més als anys noranta, però ara n’estic enllestint ja un altre, més proper a les noves tendències del metal”, aclareix Andrada. Ara Reeper està treballant amb el productor nord-americà Travis Wyrick, propietari dels Lakeside Studios de Knoxville (Tennessee) i amb músics com ara al bateria Lester Estelle II, bateria de Kelly Clarkson, i el baixista Traa Daniels, de la banda californiana P.O.D. El nou disc de Reeper està previst que surti durant els primers mesos de l’any vinent, però de moment encara no s’ha tancat el cicle de Get Your Ecstasy: el 22 d’octubre s’estrenarà el videoclip de la cançó Disappear. Des del barri de Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.