Opinió

Keep calm

Felip, el destrossapremis

Ahir al matí, Felip de Borbó entregava a Barcelona els premis de la Barcelona New Economy Week (BNEW), rodejat d’un formidable dispositiu de seguretat i escoltant el rebombori llunyà dels xiulets i les sirenes policials que són, des de fa anys, el paisatge urbà que acompanya les visites d’una monarquia colonial i violenta. La imposició d’aquest Estat, uniformat i amenaçador, va deixar els mèrits dels premiats, fossin els que fossin, completament fora del focus dels mitjans de comunicació i l’opinió pública catalana. Hauran servit de ben poc.

A la nit, per contra, es van entregar els premis Vinari als millors vins catalans amb total normalitat institucional. En l’entrega de guardons, brillant i positiva, els cellers guanyadors van poder explicar els seus vins als espectadors des de la televisió pública catalana, tot plegat amanit amb les joguines intel·lectuals que fabrica Màrius Serra, compartides massivament per les xarxes socials. Això, i la visita sorpresa de l’Emèrit –genial i, ell sí, emeritíssim– Toni Albà, arribat directament a Vilafranca del Penedès des dels Emirats Àrabs. Tasteu els vins guanyadors, van ser els protagonistes.

Aquestes dues entregues de premis –tan diferents– el mateix dia demostren que el rei d’Espanya, tota la seva cort i tots els seus policies tenen com a única funció la de desestabilitzar la vida social i institucional de Catalunya. Als premis Vinari a Felip de Borbó no se’l convidarà mai; esperem que l’any que ve Felip de Borbó deixi en pau els guanyadors de la BNEW.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia