Opinió

A la tres

El rei mut

“El més greu ja no són les estafes de l’emèrit, a qui han deixat caure en un intent de salvar la monarquia, sinó el silenci del seu fill

Com que avui és diumenge i aquest article el vaig deixar escrit ahir al matí, corro el perill que avui ens hàgim despertat sabent una nova magarrufa del rei emèrit i m’hagi quedat desfasat. Els he de confessar que jo soc d’aquells que el dia que el van enxampar caçant elefants em vaig pensar que el rei l’havia feta molt grossa i que ja ho havíem vist tot. Ingenu de mi. Si ara anem a una per dia! I als elefants se’ls han afegit cabres salvatges, amants, senyores de companyia i màquines de comptar bitllets. Que si blanqueig de diners, que si frau a Hisenda i no sé quantes coses més. Resulta que ens va dir allò de “lo siento, no volverá a suceder”, i que aquell dia ens acollonava, ens prenia el pèl i es reia de tots nosaltres. I ara ens assabentem de milions d’euros en comissions, de milions d’euros en maletins que van amunt i avall i de targetes opaques que feia servir ell, la dona i els nets. Però què s’han cregut! I resulta que érem nosaltres, que quan en aquest diari li dedicàvem planes i planes parlant dels seus escàndols econòmics i sexuals, ens havíem de sentir de tot. On era la premsa espanyola tots aquests anys? On era la classe política tots aquests anys? Si resulta que el seu tren de vida no s’adeia amb el que rebia, on era el famós periodisme d’investigació tots aquests anys? Callat? Com ho està ara el govern i, no ens enganyem, el seu fill? No hi té res a dir, el rei del país, quan del seu antecessor i pare de família sabem el que en sabem? A la comissió d’investigació que el PSOE no permetrà mai és tota la família, que hi hauria de comparèixer. No es feia cap pregunta, el fill? I les filles? Urdangarin ja ho entenc que no ho fes, però ningú deia res? Tothom ho trobava normal? Està clar que ara el pare l’han deixat caure en un intent que tots els mals de la monarquia tinguin un nom, però el fill, insisteixo, no hi té res a dir? Tenim un rei mut? Inviolable com el pare? El rei, que es pronuncia quan els independentistes fan trontollar l’estat, calla quan ara el fa trontollar el seu pare? No dirà res? Diria que no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia