Opinió

De reüll

A tot gas

Del ‘Filomena’ a Trump, del virus a la no extradició de Puig: l’any comença fort

Fa tot just dues setmanes que vam entrar en el 2021 i ja ens ha passat de tot. Quan encara no ens havíem recuperat dels estralls del Glòria, ara farà un any, un altre temporal, el Filomena, ha tornat a provocar greus destrosses a la costa i a afectar serveis a poblacions de l’interior; els partits discuteixen la conveniència o no d’ajornar les eleccions del 14-F a causa d’una epidèmia de coronavirus que avança a marxes forçades. Només començar l’any i ja hem vist, amb el Brexit, consumar-se el primer divorci dins la UE; cinc dies després, a Washington, un assalt al Capitoli acaba d’enfonsar en la misèria la presidència de Trump.

Però han passat més coses en aquesta trepidant arrencada d’any. La justícia belga ha tornat a esmenar la plana al Suprem espanyol en denegar per tercer cop l’euroordre d’arrest contra l’exconseller Puig, amb uns arguments que posen en qüestió tot el judici de l’1-O i reforcen la defensa de Puigdemont, Ponsatí i Comín en el procés del suplicatori que es reprèn avui al Parlament Europeu. Encara que, finalment, el ple de la cambra els llevés la immunitat, serà la justícia belga la que, en darrer terme, haurà de decidir sobre les peticions d’extradició, com la que ara acaba de rebutjar. Tot això ens ha passat aquest any, i som només a 14 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia