El lector escriu

Res és com s’explica

Als seus caps els bull tota mena d’informació, però cap ben endreçada”, és una frase d’una mestra referint-se als alumnes i que el senyor Folch i Soler reprodueix en una carta que aquest diari ha publicat. El Punt Avui és, ara, l’únic diari que llegeixo i d’on trec una informació adequada. A mesura que et fas vell perds interès per les coses. Explicat d’aquesta manera podria semblar que res m’importa, però no és així: molt del que veig m’incomoda (el PSOE alineant-se amb la dreta, una vegada més) o, al contrari, m’apassiona (l’indult que repara injustícies). Però si algú em demanés que de la meva vida en tragués ara una conclusió, em quedaria sense saber què dir. Tinc la percepció que tot el que m’han explicat responia a la circumstància del moment en què allò passava; després, quan ja és un altre moment, tot pot canviar. Tot és mutable, tot és interpretable i tothom ho interpreta com vol. D’exemples il·lustratius, en trobaríem a centenars. Ara que el tema carni és actualitat, em ve al cap quan en la dramàtica postguerra (els hereus dels qui manaven hi voldrien tornar!) la majoria del poble no menjava carn, no n’hi havia prou i era cara. A casa el primer “estofadet” de carn va ser celebrat per tota la família com un gran succés. Més tard, el consum de carn estigué a l’abast de gairebé tothom, la indústria càrnia es desenvolupà i en viuen, avui, milers de famílies. Ara, la Terra s’escalfa per culpa del xai i el vedell; potser se’n podria culpar, també, els cinc mil milions de persones de més que des del 1930, l’habitem.

Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia