El lector escriu

Vianants: dret a anar distrets per la vorera

L’afany per fer ciutats més agradables ens va portar a guanyar espais al cotxe. L’ordenació de carrils exclusius, més segurs, va afavorir la reintroducció de la bicicleta en els desplaçaments urbans, i ara també utilitzats pel patinet elèctric, tota una revolució per a l’autonomia personal, a un cost assequible, i a més sense l’esforç d’haver de pedalar.

De la Diagonal barcelonina a qualsevol passeig, com el marítim de Cambrils, els carrils bici irrompen sovint, frec a frec, en l’espai propi del vianant. Dues ratlles, pintades al terra, atorguen la percepció d’exclusivitat a ciclistes i patinadors, en trànsit de pas, obviant el dret adquirit del vianant a anar distret per la vorera. Només a l’hora de creuar un carrer, el vianant hauria de posar-hi els cinc sentits.

Caldria repensar l’ordenació de les voreres sobre la base de la prioritat invertida, i el dret dels vianants, petits, joves o grans, a deambular sense direcció fixa, xerrar, observar, i en definitiva viure a escala humana.

Vallirana (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia