Opinió

Keep calm

El cunnilingus

Pablo Casado s’ha plantat a Mallorca i algun il·luminat li ha dit que digui: “Vosaltres no parleu català, parleu mallorquí, parleu menorquí, parleu eivissenc i parleu formenterer.” De fet, el que es parla a les Illes, com molt bé ha recordat l’Institut d’Estudis Catalans, és, efectivament, el mallorquí, el menorquí, l’eivissenc i el formenterer, sí, però com a varietats de la llengua catalana. El problema és el “no parleu català”. Però Casado, que és home sense criteri, malgrat el seu màster per la Universitat d’Aravaca, no ho ha dit per dir-ho. Com que el PP vol que tota la dreta torni a la casa d’Aznar, ara tocava la idea de canviar de nom la llengua cada tants quilòmetres. Vol que polítics com per exemple José Ramón Bauzá, que va presidir el govern de les Illes durant quatre anys i que ara és eurodiputat de Ciutadans, torni al PP.

El que no deu saber Pablo Casado, perquè ni l’ha llegit ni, en realitat, li interessa, és que Bauzá va marxar queixant-se que el PP, en l’època de Jaume Matas, havia inclòs a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears que el que es parla a les Illes és, sorpresa, sorpresa, el català. “La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial”, diu l’article 4.

Casado, per cert, hi va afegir: “No sou part de no sé quins Països Catalans, sou les grans Illes Balears, admirades a tot el món”. Doncs bé, l’article 5 diu: “El govern ha de promoure la comunicació, l’intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i els territoris, pertanyents o no a l’Estat espanyol, que tenen vincles lingüístics i culturals amb les Illes Balears”.

Potser Casado vol obviar l’Estatut i, per tant, la Constitució. Ara bé, de l’episodi el que més em preocupa és com s’ha marginat l’illa de Cabrera i el seu arxipèlag, inclosa l’illa dels Conills, on, imagino, es deu parlar el cunnilingus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia