Editorial

Quan es compleixen les previsions

Les previsions que va anunciar ja a primers d’aquest any la farmacèutica Hipra, amb seu a Amer (Selva), s’han complert, i l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat l’assaig clínic en humans de la vacuna PHH-1V contra la Covid-19. Que es compleixin les previsions és un símptoma més de la bona feina de la companyia catalana, la primera de l’Estat espanyol a obtenir llum verd per fer un assaig clínic en persones del vaccí que ha desenvolupat. L’hospital Clínic de Barcelona i el Josep Trueta de Girona ja estan en ple procés de reclutament i selecció dels voluntaris per a aquest assaig, en el qual s’ha de validar la qualitat, la seguretat i l’eficàcia de la vacuna. Així, els responsables d’Hipra treballen ara amb la previsió de comercialitzar-la l’estiu de l’any vinent, com a molt tard. De fet, aquest octubre ja comencen la fase de producció per tal de poder-ne distribuir immediatament després que en tinguin l’autorització.

Innovació, investigació, experiència, agilitat, versatilitat i capacitat de producció han estat requisits indispensables perquè la farmacèutica catalana estigui en disposició de produir 400 milions de dosis de la seva vacuna l’any vinent i d’arribar als 1.200 milions el 2023 si, com és previsible, els assajos avalen les proves realitzades fins ara. Els directius de la farmacèutica consideren que molt probablement caldrà una dosi de recordatori per als vacunats i, sobretot, adverteixen que hi ha molts països en què el percentatge de població vacunada és baixíssim i, per tant, caldrà que s’hi faci la pauta completa. En aquest sentit, tres de les característiques que diferenciaran el vaccí d’Hipra respecte dels actuals, són el menor cost, la facilitat de distribució i l’efectivitat davant totes les variants. Els costos de producció faran que surti al mercat a un preu més baix i la seva composició farà que es pugui transportar i conservar en neveres de fred, sense necessitat que s’hagin de congelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia