Editorial

Les línies vermelles de la pandèmia

Les recents decisions del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), que han acabat disuadint el govern de continuar utilitzant el confinament nocturn per contenir la cinquena onada de Covid-19, poden ser més o menys encertades en el context excepcional de la pandèmia, però recorden que els drets dels ciutadans, en aquest cas a moure’s i reunir-se sense limitació horària, són una línia vermella que cal vigilar sempre per evitar vulneracions arbitràries o injustificades d’aquests drets. Ara bé, de la mateixa manera que els ciutadans constatem els nostres drets, els exercim i exigim la seva protecció en una situació tan extraordinària i complexa com és la pandèmia, també hem d’assumir la responsabilitat d’aportar el nostre granet de sorra a la solució, o si més no a no agreujar el problema. I això, segons els experts mèdics i científics, vol dir vacunar-se per contribuir a la immunitat de grup i actuar amb precaució per no facilitar l’expansió del virus. En aquest sentit, el confinament nocturn està ara tan poc justificat com les aglomeracions nocturnes sense distàncies, ni protecció que vam veure la setmana passada a les festes del barri de Gràcia de Barcelona.

No es tracta de senyalar sinó d’aconseguir entre tots fer tot el possible per posar fi a una crisi sanitària que porta dos anys matant i condicionant la vida de tots els ciutadans. I aquí també s’hi ha de comptar l’estancament que presenta ara mateix la campanya de vacunació, amb franges d’edat compreses entre els 15 i els 45 anys que estan al 20%, el 30% o el 40% de persones vacunades. Ja sigui per les vacances d’estiu, per una percepció equivocada de la immunitat, perquè la importància de vacunar-se no arriba a tothom o per tot alhora, el fet és que cal insistir per tots els canals possibles i, probablement, també calgui anar a buscar els col·lectius més joves allà on siguin amb les vacunes disponibles per aconseguir, la pròxima tardor, quotes d’immunitat que permetin recuperar una certa normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia