Editorial

El gran repte d’un nou curs escolar

Un dels grans reptes immediats que tenim com a comunitat és que el curs escolar 2021/22, que comença d’aquí a dues setmanes, es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible, ateses les condicions que ens imposa la pandèmia. Els consellers d’Educació, Josep González-Cambray, i de Salut, Josep Maria Argimon, van presentar ahir conjuntament el protocol Covid que regirà a les escoles i instituts, com a mínim durant el primer trimestre. Hi tenen experiència, entre altres coses, perquè durant el curs passat s’hi van haver de dedicar de ple, des de la direcció general de Centres Públics i la direcció general de Salut Pública, respectivament. Com en el curs passat, la prioritat és mantenir les escoles obertes i que les activitats es puguin fer de manera presencial. Un any enrere la polèmica era viva i no eren pas pocs els que defensaven el tancament dels centres escolars i, de fet, en diferents estats d’Europa es van tancar en alguns moments. Amb el temps, s’ha anat demostrant l’encert de mantenir les aules obertes, cosa que només va ser possible gràcies a la implicació i el sobreesforç de tota la comunitat educativa: professorat, alumnes, familiars i personal no docent.

Ara es proposa un nou curs amb el 100% de presencialitat i amb unes mesures que no varien gaire respecte de les del curs passat. Es manté l’organització en grups bombolla estables, la ventilació constant de l’aula, les entrades i sortides esglaonades, fluxos de circulació preestablerts... i l’obligació de portar la mascareta, que els alumnes es podran treure al pati, si no es barregen amb altres grups. És evident que el repte representarà un nou esforç per a tots els integrants de la comunitat. Una de les novetats és que els alumnes vacunats amb pauta completa no s’hauran de confinar si són contacte estret d’un positiu del seu grup bombolla. La vacunació és, cal insistir-hi, la millor arma en la lluita contra la pandèmia i ara n’hi ha de disponibles per a majors de 12 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia