Editorial

Europa, contra la violència masclista

La resolució del Parlament Europeu instant la Comissió a incloure la violència masclista en la llista de delictes d’especial gravetat en l’àmbit de la UE és un primer pas important per combatre a escala continental aquesta xacra i aconseguir que la societat europea sigui una mica més segura per a les dones i més justa en general. No és assumible que una tercera part de les dones de la UE hagin estat víctimes de violència física o sexual, que cada setmana una mitjana de 50 dones siguin assassinades per les seves parelles, i que tres de cada quatre dones admetin haver estat víctima d’algun tipus d’assetjament en l’àmbit laboral, tal com reflecteixen els estudis del mateix parlament. I no obstant això, hi ha països com ara Txèquia, Hongria i Polònia on la violència masclista no és delicte. Combatre aquesta situació injusta i dramàtica és un deure i l’eurocambra, amb una majoria molt àmplia (427 vots a favor, 119 en contra i 140 abstencions), ha donat una primera resposta. L’objectiu és una directiva específica que estableixi una definició comuna i els estàndards i penes mínimes a aplicar en tots els països de la UE, a banda de facilitar les extradicions ràpides per aquest tipus de delicte.

La mateixa presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, ha promès en aquest sentit aprovar una llei d’abast europeu per perseguir la violència contra les dones. La gran majoria del grup conservador també està d’acord a sumar-se als grups progressistes de l’eurocambra per avançar en aquesta direcció. I això subratlla i posa en evidència, una vegada més, la posició del Partit Popular espanyol, alineant-se en aquesta qüestió amb els grups d’extrema dreta i evitant donar suport a una resolució que, fonamentalment, tracta d’estendre a tots els països de la Unió Europea una legislació específica contra els delictes de violència masclista com la que ja existeix a l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia