Editorial

‘Brexit’, benzineres i Boris Johnson

Situació crítica a la Gran Bretanya com a conseqüència del Brexit dur adoptat pel govern de Boris Johnson. Ja fa dies que hi ha problemes en alguns sectors per la manca de mà d’obra –es calcula que han marxat uns 200.000 treballadors comunitaris expulsats per les noves condicions d’immigració–, però aquesta setmana han saltat totes les alarmes i el pànic dels conductors ha buidat unes gasolineres que ja anaven molt justes de subministrament. Les conseqüències de la falta de mà d’obra també es noten en molts altres sectors des de fa mesos com l’hostaleria, la construcció i la restauració. Però el govern de Boris Johnson ha fet com si sentís ploure. Aquesta setmana mateix, diferents portaveus governamentals negaven encara l’evidència que tot plegat era en bona part culpa del Brexit, amagant el cap sota l’ala i menystenint el pas cap al buit que, en molts sentits, va representar la sortida de la UE.

El govern britànic ha obviat durant tot aquest temps els advertiments que, des de molt abans que el Brexit es fes efectiu, ja asseguraven que amb la marxa de la UE, es podien produir situacions com les d’aquests dies, amb imatges de grans cues i, fins i tot, baralles a les gasolineres, que no es veien des de la crisi del petroli dels anys setanta. Johnson, però, tot just aquests dies ha començat a proposar mesures per pal·liar l’important dèficit de mà d’obra entregant visats de tres mesos a transportistes europeus per a la campanya de Nadal. Un dels problemes que sembla obviar el govern conservador de Downing Street és que aquest remei temporal servirà de ben poca cosa, perquè es tracta de llocs de treball que, ja abans del Brexit, no volien ser ocupats pels britànics. Caldria, doncs, segurament, un canvi en la política estricta respecte a la immigració i la UE de l’executiu de Boris Johnson, si no vol evitar que la situació de desproveïment que, a més de les benzineres, també afecta els supermercats, es repeteixi i la crisi es faci encara més gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia