Opinió

opinió

La bretxa insalvable 

S’ha de posar fi al teletreball relacionat amb els serveis públics

Ara que farà gairebé dos anys que vam descobrir les utilitats dels nostres mòbils i ordinadors i el treball a distància, espero que aviat es prohibeixi totalment aquesta forma de treballar. El teletreball  ha de romandre només per a conferències, congressos i reunions que evitin desplaçaments inútils i de passada ajudin una mica a salvar el planeta, si és que encara és possible. S’ha d’acabar aquesta forma de treballar en tot el que estigui relacionat amb els serveis públics perquè això ha eixamplat la distància entre l’administració i l’administrat, la bretxa digital  i  les diferències socials. Les cues als registres civils a Barcelona i a Girona, on era impossible aconseguir inscriure els naixements; les cues a la Generalitat i ajuntaments per  tràmits impossibles sense cites prèvies, per no parlar de la paràlisi de la justícia, que encara s’ha tornat més cega i  lenta.  Un cop controlada la pandèmia, vacunada la majoria de la població, i retornada la pràctica normalitat als camps de futbol, discoteques i teatres, està justificada encara la paràlisi de certs serveis públics  amb l’excusa de la cita prèvia i el teletreball?   

Com a exemple, un cas recent a la Subdelegación del Gobierno de Girona que em va indignar, tot i que vaig haver de reprimir les ganes de ficar-m’hi per no  perdre el meu torn i evitar problemes d’ordre públic amb el guàrdia civil que va barrar el pas  a una ciutadana estrangera perquè no tenia cita on line. Segurament l’agent de l’ordre es va limitar, sense criteri propi, al “cumplimiento de la ley”, però jo, que  havia anat a la Subdelegación del Gobierno  per una cosa tan  absurda com presentar una documentació original en un expedient que tramito per seu electrònica, vaig quedar astorada: mentre la senyora se n’anava amb la cua entre les cames, a l’imponent espai de la Subdelegación del Gobierno només hi érem jo i dos funcionaris, un dels quals passejava sense res més a fer que contemplar el buit immens de l’antic edifici del Banc d’Espanya. O com trucar al jutjat i dir-te que la lletrada teletreballa i fins dijous no hi serà, com si el treball a distància es fes des de Mart i no hi hagués connexió telefònica.

Posem fi al teletreball, a veure si reparem la bretxa que separa l’administrat de l’administració, que amb el tema de la Covid-19 sembla insalvable. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia