El lector escriu

Persones mitjanceres per Ucraïna

Després de quasi tres mesos de guerra, tot i les moltes accions fetes no s’ha assolit el tan necessari alto el foc. Continua la guerra a Ucraïna, cruel, insensata i inútil, tal com ho ha denunciat el papa Francesc. Per sortir del pou on som fan falta persones idònies, agosarades, amb prestigi social i ben disposades a sacrificar-se i a comprometre’s per treballar en favor de la pau.

Primer hauran d’assolir un alto el foc que eviti més patiments a la població civil i torni el respecte als drets humans. Després s’hauran de recuperar els protocols de Minsk de l’any 2014 i trobar maneres de portar-los a la pràctica. Els territoris del Donbass han de tenir estructures que reconeguin el pluralisme de les seves poblacions.

Tot i les grans dificultats, cal tenir sempre esperança. Hi ha persones idònies però cal demanar-los fer un pas al capdavant. Els estats no poden gaudir de sobirania absoluta. Avui necessitem tenir autoritats supranacionals efectives i sobiranies compartides. Ajudant Déu i amb l’esforç de la gent de bona voluntat, segur que es podrà fer realitat l’anhel d’una pau magnànima i una millor convivència arreu del món.

Terrassa (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia