Opinió

opinió

Vilablareix coherent

No cal viure al municipi de Vilablareix per veure la feina feta, la implicació personal

Quan vaig començar a escriure articles d’opinió en aquest diari li vaig dir a la Núria Astorch, que va ser qui em va convidar a fer-ho, que no escriuria mai de política ni de polítics. Un bon amic llibreter a qui tots els gironins coneixem i apreciem em va dir: “Montse, no t’equivoquis, a tot arreu hi ha política”, i no seré jo qui contradigui en Guillem. Ara mateix, em ve molt de gust donar les gràcies a un polític coherent. En David Mascort.

En David ha estat vinculat a l’Ajuntament de Vilablareix durant 23 anys, els últims 11 com a alcalde. Fa uns dies va anunciar que deixava l’alcaldia per esgotament; de fet, va dir: “Plego perquè no puc més. Simplement.” No cal viure al municipi de Vilablareix per veure la feina feta, la implicació personal i professional indispensable i necessària perquè en un municipi d’aquestes característiques s’hi visqui i no tan sols s’hi dormi. Segurament sense aquestes ganes de treballar i de seguir amb determinació “l’objectiu de millorar la vida dels veïns i fer un Vilablareix millor”, la realitat del poble seria ben diferent. Es pot fer una llarga llista dels compromisos adquirits i dels complerts; l’increment del nombre d’associacions al municipi evidencien la vida que hi ha, a banda de les millores en serveis i instal·lacions.

En David fa un pas al costat, no pas sense la recança dels auto-exigents, de pensar que algun projecte ja hauria d’haver-se acabat, però amb la tranquil·litat de qui sap que aviat serà una realitat. Durant els mesos que falten fins a les properes eleccions municipals seguirà treballant per Vilablareix com a regidor d’Hisenda i de Recursos Humans; el substitueix a l’alcaldia la Maite Tixis, que ha format part del seu equip de govern els últims anys com a regidora de Salut, Afers Socials i Igualtat. Una dona molt potent, ferma i resolutiva que el dia de la seva investidura va deixar clar en el seu primer discurs com a alcaldessa que “això no va de persones, sinó de projectes”, evidenciant el compromís de tot l’equip de seguir treballant per posar al centre les persones.

Més enllà de la ideologia de cadascú, més enllà del “càrrec”, de la cadira que ocupem, més enllà de les nostres paraules, hi ha el que fem i com ho fem. A Vilablareix s’hi deu viure molt bé, amb aquesta política propera, compromesa i coherent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia