El lector escriu

Aigua

Veiem turons, terres de secà, deien, sense aigua, ho teníem assimilat tot i els torrents i les fonts verdals on brollava aigua fresca i pura. Aquests turons, com tantes terres seques o humides, s’han omplert de construccions on miraculosament ha arribat l’aigua: dutxes, vegetació exòtica, piscines, al temps que moltes de les fonts, torrents i aiguamolls desapareixen.

Ara veiem notícies sobre llocs on ja no plou, la terra resseca ja no produeix aliments: fam. Al mateix temps hi han crescut construccions i allò que en diuen complexos turístics, on l’aigua corre a dojo i s’embruta en dutxes, jardins exòtics, piscines...

I tot d’una plou, pluges torrencials que s’emporten terres resseques i desprotegides i arrasen poblats, pluges que deixen inalterades construccions de luxe. Plou a torrentades i qui en pateix conseqüències terribles és qui patia sequera.

(No parlem de vials, polígons, transvasaments, golfs, indústries agrícoles i ramaders: formes de “progrés” amb mentalitat del segle XIX que es tanca a tot el que el segle XX ha estudiat i ensenyat).

L’aigua és de tots i ha de córrer per a tots, ben distribuïda ha d’arribar a tothom, lliure i neta, donar vida, caure del cel, filtrar-se, omplir llacs i aqüífers de superfície i subterranis, brollar en fonts i ullals, fluir i saltar i cantar fins a fer-se ampla i tranquil·la i arribar per fi a besar la mar.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia