El lector escriu

I jo, quina culpa en tinc?

Ben sovint trobem declaracions com aquestes: “No em penedeixo de res”, o bé “Jo no en tinc la culpa”. Encara que siguin expressions sinceres d’un estat d’ànim, no té gaire sentit creure’s encertat en tot el que hem fet ni tampoc desentendre’ns de possibles connivències –més o menys conscients– amb alguna situació lamentable. Vull dir: això de la culpa em sembla ben complicat.

Per aquest motiu m’ha interessat el títol de la conferència que el prof. Nemrod Carrasco –un dels guionistes de Merlí– farà avui, dijous, 2 de març, a Girona (filoara.cat/fa): “La culpa: tres reflexions i un apunt per resistir-la”.

Una mirada filosòfica potser ajudarà a entendre com és que ens encaparrem a trobar culpes arreu, jutjant els altres o jutjant-nos a nosaltres mateixos. Fugir de les responsabilitats sembla covard; exagerar-ne el pes, potser poc saludable. On és el punt just?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia