Opinió

A la tres

Els del Vega Sicilia

“Podria ser una conversa de ‘Torrente’, però no. Són un jutge i un ex alt càrrec d’Interior fent les seves martingales per WhatsApp amb la més impúdica de les impunitats

Un polític català ja en retirada, i de qui ara tampoc importa gaire el nom, confessava en una conversa desimbolta de la trampa mortífera que pot arribar a ser el WhatsApp per als de la seva espècie i professió. “Això deixa rastre de tot”, venia a ser la seva reflexió, fent-se creus de les confidències, tants cops comprometedores, que algú amb certa responsabilitat pot arribar a esbombar per escrit quan s’ignora la més elemental de les regles de la prudència, i els dits es desboquen sobre un teclat. I quan això passa, cagada pastoret, perquè qualsevol dia et pots trobar aquella conversa que diu tantes coses, i generalment cap de bona, publicada en paper per ves a saber quin canal. Potser per això el president de l’Audiencia Nacional, José Ramón Navarro, i el qui va ser número dos del Ministeri de l’Interior durant el govern del PP, Francisco Martínez, ara mateix deuen estar maleint el dia que van decidir alimentar una peculiar relació epistolar via mòbil que, a més de les misèries pròpies, retrata el grau de detritus que baixa per les canonades del deepstate espanyol. La conversa entre ambdós és impagable. Ni comprant tones i més tones d’impudícia a l’engròs allà on en venguin, es pot igualar un diàleg en què, sense cap embut i amb tota la naturalitat del món, Martínez demana al togat un parell o tres de favorets per poder fet net de la merda que se li comença a acumular als jutjats. Com a escàndol democràtic, no hi falta cap ingredient. Des del tracte de favor, a la corrupció soterrada, l’ús espuri de les institucions o el principi de la divisió de poders saltant literalment pels aires, hi és tot, inclosa l’aparença i el to d’impunitat amb què un i altre despatxen l’afer. Tot bon pastís, a més, ha de tenir la seva cirereta, i en aquest cas aquesta la trobem al final, amb el comiat entre confrares coronat amb una frase que ha fet fortuna: “A casa, quan veniu? Tinc el Vega Sicilia reservat!”, etziba Martínez. Martingales, compadreo i, per arrodonir-ho, vi del car. La propera nissaga de Torrente ja té potencial parella protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia